kolmapäev, 18. juuni 2014

e-Koja 14. sünnipäev ja koolitus To Be or Not To Be Drunk

e-Koja 14. sünnipäev toimus 26. aprillil 2014 ja see oli oli suurejooneline, sest enne sünnipäevapidu tegime endale ühe põhjaliku ja hariva koolituspäeva.
Asukohaks oli 2010. aasta massipulmadest meeles nostalgiline Pedase Puhkekeskus.


Kui teistel kodadel JCI-s on erinevad projektid nagu Be Wise, Be Better jne, siis e-Koda otsustas, et meil peab ka üks selline projekt olema, näiteks nimega Be Drunk! Aga et sinna rohkem sisu alla mahutada, laiendasime nime To Be or Not To Be Drunk.
Rääkisime kolmel teemal:

1. Kes keda kotib? 
Jürgen Riim, metroloogia PhD
Jürgen rääkis peamiselt kiiruse mõõtmisest, kuidas ja mis seadmetega politsei kiirust mõõdab, mida peaks autojuht teadma ja jälgima kui politsei on ta peatanud, aga ka sellest, kuidas toimub promilli puhumine ja mis siinjuures oluline teada on. Saime mitmeid häid nippe ja natuke julgust juurde, kui oled juba sattunud olukorda, kus pead politseiga vestlusse astuma :)


2.  Inimene ja alkohol - kuidas need kaks läbi saavad? 
Lauri Beekmann, Eesti Karskusliidu esimees
Lauri rääkis alkoholi mõjust inimese kehale ja tõi väga palju huvitavaid fakte ja statistikat, mis puudutab alkoholi ja maailma suuremas plaanis. Me küll enamasti teame, et päris tervisest pakatav see märjuke ei ole, aga hea oli meelde tuletada, kuidas tegelikult asjad on.


3. Showbusiness Eestis - mis müüb ja mis mitte? Markus Trei, auto24ringi turundusdirektor ja tervisejoogi Coco Active maaletooja
Markus on terve oma elu olnud seotud showbusinessiga ja selle kogemuse läbi rääkis ta väga põnevalt, kuidas toimub Eestis alkoholi turustamine, mis trikke teevad müüjad, et neid salakavalaid jooke meile ahvatlevamaks teha, kuidas tegi ta Eesti kõige rohkem Jägermeistrit tarbitavaks riigiks maailmas ning kuidas läbi selle alko- ja showbusinessi äri on ta nüüd jõudnud üdini tervisliku toote kookosvee Coco Active'ni.

Nagu meie senaator Hanno ütles: 
"Siin on rohkem sisu kui nii mõnelgi teisel konverentsil." 
See kommentaar räägibki iseenda eest!

Kui koolitus läbi, tegime kõik ühe võimsa transformatsiooni ja jätkasime SOOVAHETUSPEOGA! Kui alguses olid need kõige suuremad vingu-tingud mehed, et nemad küll seelikut selga ei pane.... siis lõpptulemus oli selline, et KÕIK olid end ülimalt põhjalikult peoks üles löönud ja kes veel kõige rohkem kõike seda ümberkehastumist nautisid, olid arvake ära kes - MEHED!


Kommentaare ei ole: