kolmapäev, 7. november 2007

WC 2007 1. päeva kokkuvõte



Ärkasin kl 8:00 välgu ja kõuemürina peale. Kiirelt paari sõnaga päeval läbielatu kohta:
  • The Perfect Match (Marcel Driessen, CNT, JCI Netherlands) rääkis, et uue töötaja valimisel oma ettevõttesse on kõige olulisem kirjeldada esmalt 3-5 isiksuseomadust, mille järgi inimene valida. Ning tööintervjuul küsida nende omaduste kohta inimestelt kirjeldusi nende isiksuseomaduste hiljutise rakendamise kohta. Et tõestagu, mis oli situatsioon, tema ülesanne, tema konkreetne tegevus ning tulemus, mille saavutas. Kohapeal antavaid ülesandeid, millele töökandidaat peaks vastuse andma, Marcel ei soovitanud, kuna need kirjeldaks vaid kandidaadi kujutlusvõimet mitte reaalselt mingites situatsioonides käitumist (ntx mille tulekahjus keegi tegelikult kaasa haaraks - dokumendid või äsjasoetatud teleka?)
  • Potentials are Negative .. discover your purpose in life (Anthony Ogieaga Eko-Eriofoloh, CNT, JCI Nigeria) jäi ära, kuna koolitaja ei ilmunud kohale. Ka korraldajate poolt ei olnud mingit teadet, et kodanik Tony kohale ei tule..
  • Create your atmosphere (Elina Berskinskaya, JCI Russia) toimus koolitaja kesises inglise keeles, viies läbi grupitöid. Kooltiaja kulutas 1,5h selle peale, et öelda, et igaüks saab oma atmosfääri ise luua...
  • BNE ehk Business Networking Event oli teoreetiliselt hea võimalus rahvusvaheliste suhete arendamiseks, mida Eestist niisama ei leia. 1h jooksul käisin business speed date'iga läbi 10 inimest, kellest 1 oli ikka täielik soolapuhuja ja mitmed tundusid, andke andeks, üsna mõttetud. Lisaks oma elevator pitch'i treenimisele andis see hea ülevaate, kuidas tuvastada 20 sekundiga inimesi, kellega pole mõtet edasi rääkida :) Oli ka väärt inimesi, kellest küll oma preaguste ettevõtmiste kontekstis otsest ärivõimalust ei leidnud, tulevikus ehk küll. Seega oli hea võimalus kiirelt tutvuda tõeliselt erinevate inimestega üle maailma, alates eraettevõtjast Oracle konsultandist kuni 100 töötajaga ettevõtte juhini.

TOYP oli ka, kus oma mees Tarvi Martens sai auhinna. Jes-jes. Tarvil oli ka üks lahedamaid kõnesid 10'st laureaadist, IMHO.

Õhtust German Night'i (mis ei olnud rohkem German kui saksa värvides õhupallid ja USA õlu..) nautisime valdavalt koos Itaalia sõbra Ezio'ga, kes pakkus põnevaid jooke Granger'it ja grappat.

Lisaks sai senaatoritega välja mõeldud mõned joomismängud, mida võiks kevadkonverentsil rakendada ja õnnestumise korral ka eurokonverentsil Turkus rakendada.

Selja taga tehti ka otsus, et Estonian Morning'utel ehk lõunasöögi ajal hääletatakse igal päeval välja üks eestlane, kes peab pakkima asjad ja kolima minu tuppa.. (senimaani elan üksinda teises hotellis oma mitmeinimese toas ametlikult veel üksi ja ruumi on mitmete jaoks..)

Kommentaare ei ole: