reede, 9. november 2007

WC 2007 3. päeva kokkuvõte


Kõigepealt kommentaariks, et eelmise õhtu USA pidu oli väga kaasakiskuv. Seal mängiti lõpuks esimest korda tantsulekiskuvat muusikat, r&b'd, technot ja muud sellist ning allakirjutanu tantsis pikka aega lae all laval. Peol sai süüa hamburgerit ja hot dog-i - väga räige, millegipärast ei oleks uskunud et nad tõesti nii madalale laskuvad.. Söök hilisel tunnil kulus aga marjaks ära.

Neljapäev. Kõigepealt jäi ära kl 9'ne koolitus Why Business Startups Fail (Richard Denis D. Tan, JCI Philippines). Selle pagana pärast ärkasin juba kl 8:40, seega pidi leidma mingi asendustegevuse.
  • Decoding the Leader's Messages (Mennen M. Aracid, IG, JCI Philippines) oli kerge pettumus. Koolitus seisnes peamiselt videote näitamises, millest 66% videotest olid videod invaliididest. Ka grupitöö ja ideeliselt pidanuks 3h käigus kirjeldama liidrite erinevaid isiksusetüüpe.. Samas üsna motiveeriv oli video, kus inglise mobiiliärimees laulis talendishow'l ooperit ja seda nii õnnestunult, et paljudel pisarad silma tulid ja ta tänaseks on UK kuningannale sissejuhatuseks hümni laulnud. See pani mõtlema, et äkki võiks ka ühel päeval enda lauluoskusega kapist välja tulla. õnneks oli kohe algamas mõnus workshop:
  • Flirting - from beige to blossom (Per Egenaess Stiling, JCI Norway). Per, kes ka Sagadis käis, tegi ilmselt konverentsi kõige lahedama programmiliku treeningu, mis toimus õues päikese käes. Kui sa arvad, et ma siin nüüd kõik võrgutamise saladused kohe avaldan, siis sa ei arva päris 100% õigesti - seduction peab toimuma märkamatult hetkeni kuni ühel hetkel ennast 100% nautimas leiad;). Ühe vihe siiski annan - kuna nii enamik mehi kui naisi armastab vaadata vastassoolase tagumikku, siis ära tagataskus asju kanna - las vormid paistavad otse välja! Kohal oli umbes 70 inimest, enamik eurooplased. Koolitus oli läbi viidud igati professionaalselt ja köitvalt, ka meeldiva grupitööga, mille käigus pidi tutvuma sisaldas üksteisele komplimentide tegemist. Kõige meeldejäävam kompliment, mida ühele kodanikule ütlesin, oli et "Wow, sa oled kaalus alla võtnud!". See tundus talle komplimendina täitsa mõjuvat.. Ott kommenteeris selle peale, et oleks võinud kasutada ka "Su eelmine soeng oli muidu ka päris hea..". Igatahes nagu Per ütles, "Sex starts with Hello!". Jällegi tuletaks meelde Hanno ütlust "ei loe pikkus, vaid loeb kordade arv". Seega maailmakonverents on hea koht, kus oma järgmised kümmekond approach'i ära teha :)
  • Pärastlõunal koolitusi ei toimunud, ilm oli pilvine, seega uneaeg või nii..
Mõned eestlased käisid hommikul shoppamise reisil. Ärkasid kl 8 üles, maksid 15 EUR osavõtutasu ja said omapärase elamuse osaliseks: kogu ennelõuna vältel viidi neid bussiga kahte poodi - nahapoodi ja juveelipoodi. Nahapoes olid nahktagid, mis maksid 10'000 eek ja moeshow 10 modelli poolt 10'le külastajale. Modellide jalad see-eest olevat olnud pikematele meestele rinnuni ulatuvad.. Ometigi keegi ei ostnud sealt mõttetute hindade tõttu mitte kui midagi. Kuigi oma nahkkotile oleks saanud peale valida D&G, Gucci, Armani või Prada logo..
Juveelipoes sai igaüks rinda märgi, mis näitas, kui mitu protsenti nad tavahindadest allahindlust saavad. Eraldi allahindlust anti ka noore väljanägemise jms eest. See tuletab meelde, et tingides oled õige hinnani jõudnud alles siis kui türklane ütleb "Go to hell!" ning loobub kauplemisest. Normaaljuhul on see 10x alghinnast odavam.. Kogu kümnekonnast poodelnud eestlasest tegi ainsa ostu üks naiskodalane, kes sai meeldiva taldriku omanikuks. Ülejäänud ei ostnud midagi peale 2-eurose jäätise..

Tõenäosus, et sama inimest, kellega õhtul või päeval esimest korda ilma kontaktandmeid vahetamata suhtlesid, on üsna madal. Seepärast, kui püsivamat kontakti otsida, sobiks WC asemel paremini näiteks EMT - European MultiTwinning, mis järgmisel aastal toimub Hollandis! Seal on kohal suurusjärk 150-200 inimest Euroopa riikidest, st ilusamad inimesed ning mini-eurokonverentsi atmosfäär.

Kasse on siin õues liikumas nii palju, et üks murjam käib 2-meetrise oranži võrguga kahvaga ringi ja üritab neid kinni püüda..

Muide, täna kl 16:00 avati ka veebikommuun JCI eWorld, mis on põhimõtteliselt JCI Orkut / JCI Facebook. Tundub tegelikult asjalikum kui muud kommuunid aga kuradiline maci all firefoxiga ei näi päris korrektselt töötavat..

Tradeshow oli ka, kuid sinna ei jõudnud, kuigi Võrk ütles, et selle läbimiseks kulub umbes 3 minutit.. Andestage mu ketserlikku mõtet aga ka üldkogult peaks homme läbi põikama, et seda maailmakongressi kontekstis esimest korda kiirelt kiigata. See aga toimub viimast korda homme kl 9:00 - 12:00, võib-olla isegi jõuab sinna kuna ainus alternatiiv lisaks päikesele on debatikoolitus samal ajal.

Stiilseim JCI riigi särk on Itaalial. Näiteks selja peale on kirjutatud "EZIO" ja nr 14 ning rindadel on Italia lipuga vapp ja JCI. Umbes nagu jalgpallisärk aga viisakam.
Seega on aeg teha ka ära e-Koja särgid. Ettepanek, on teha need kas a) kraega, mis näeb seksim välja või b) pikkade varrukatega, et õhtul hea väljas jõlkuda oleks. Värviks muidugi roosa või must. Samuti võiks kusagile särgile olla trükitud igaühe nimi ja äkki ka vabalt valitud number. Ettepanekuid?

Üldiselt, kogu JCI World näeb siin öösel oluliselt parem välja kui päeval. Kas sellest, et inimesed on vähem kained või sellest, et päevane kitch ei paista siis niirvõrd silma..

Õhtused peod - Japan, Korea ja India night. Jaapani pidu algas tradeshow'ga kus külastajad said messiboksides (annab selle peale tulla, et peole messiboksid panna!!!) mängida erinevaid mänge ja võita ning koguda nänni. Üks veidramaid mänge oli paber-sumo, mille lõigatava-volditava komplekti ka koju kaasa võtsin - see tundub sobiv mäng pidustusteks. Kuidas käib? Tule küsi ja seletan! Saadaval oli ka sake, see ei olnud kuigi köitva maitsega. See-eest tasub meeles pidada Marguse ütlust, et jaapanlaste inglise keel muutub arusaadavamaks kui nad on purjus.

Jaapani peolt ehk messilt sain kilekotti igasugust nodi nii palju, et türgi s*tta ei ole vaja enam kodustele reisilt kaasa osta - nüüd saan neile Türgist toodud kinkideks anda lahedamat hieroglüüfidega tilu-lilu >:-). Endale sain pannilabida, kus on hieroglüüfidega kirjutatud enda nimi. Nüüd ei ole enam mingit põhjust, miks kodus hommikust õhtuni süüa mitte teha :). Millegipärast otsustasin ka saadud brožüüridele pilgu peale heita ning oli kasu - Tottori ala tundub olevat küll kaunis koht, kuhu kunagi sattuda.

Korea õhtul mängis bänd, seal laval kus ma eile tantsisin. India õhtul anti naistele pähe kroone ja pärlikeesid, meestele torbik-peomütse. Oma 20nendaks sünnipäevaks sain ka sellise mütsi ja tollal pidasin seda veidraks, kuid täna seks väärtused on muutunud (subaru) ja võin ka torbiku-kujulise mütsiga ringi dilberdada. Tantsuks mängis tantsukas muusika - India vokaaliga techno. Tõenäoliselt võib õhtu edenedes oodata ka goa trance'i! :) Uurime järele! On see alkoholismi või millegi muu ilming aga veel ühte gin tonic'ut tahaks.

Kommentaare ei ole: