kolmapäev, 7. november 2007

WC 2007 2. päeva kokkuvõte







Kui esimesel treeningpäeval jäid mitmed koolitused ära "huvipuuduse tõttu", st koolitajal puudus ilmne huvi koolitust läbi viia, mistõttu koolitaja ei ilmunud kohale, oli teine päev huvitavam.
Paari sõnaga osaletud koolitustest:
  • The Magic of Image Projection (Ravi Pinho Shirsat, CNT, JCI India) - koolituse idee oli võimendada oma isiksuse positiivseid omadusi sarnaselt nagu teevad seda ettevõtted - corporate branding techniques põhimõtete abil. Treening ei olnud kaasakiskuv ning seetõttu leidsin ennast peagi järgmiselt treeningult:
  • Positive Seduction: Getting others to Follow You Willingly (Patrick W. Knight, IG, JCI USA) - Kuidas läheb? Suurepäraselt! Iga inimene kannab silti "tee mu tuju paremaks, palun!". See oli väärt 3-tunnine treening, mis kirjeldas põhimõtteliselt, et liidri üks tähtsamaid omadusi on teistega positiivse sideme saavutamine. Komplimentide tegemine jms, mis aitab teisel ennast tähtsana tunda. Lisaks avaldus treeningu käigus, et kuradi mõnus tunne on kui keegi kena vastassoo esindaja, keda elus esimest korda näed, tunneb alustuseks Sinu vastu siirast huvi vähemalt 2 minuti jooksul.. Tänud Hannole, kes ütles, et koolitustel on kõige olulisem istuda huvitavate inimeste kõrvale.. Huvitaval kombel oli ka selles ruumis suurim kenade naisterahvaste kontsentratsioon kogu konverentsil. Järeldus: teha ise sarnaselt köitvaid koolitusi :) Meeldetuletus: igaühe lemmikteema on... TEMA ISE! Samas tasub meeles pidada, et inimeste privaatsustasemed on erinevad ja mõned kahjuks ei soovi eriti endast rääkida.. See on nende enda tragöödia.. Igatahes, ka koolituse handout oli suurepärane! Patrick Knight on treener, keda soovitaks võimalusel ka Eestisse konverentsidele kutsuda kui ta lähedal juhtub olema.
  • Bulls-Bears: Basic strategies on stock exchange (Ekaterina Zenina, CNT, JCI Russia) koolitus ei olnud kuigi kaasakiskuv.
  • The Pareto Principle, The Key to successful Life Management (Ravi Pinho Shirsat, CNT, JCI India) - jäi ära koolitaja huvipuuduse tõttu.. iseenesest point oli, et edukad inimesed teevad ainult 20% kõigist tegevustest, mida teha oleks vaja, saavutades siiski 80% tulemusest, kuna teevad vaid olulisimad tegevused.
  • Improvisation For Success (Carlo van Tichelen, CNT, JCI Belgium) - minu Prime'i juhendaja Carlo tegi koolituse, millel uksest sisse põigates näis olevat umbes 10 osalejat..
  • STAR Networking koolituselt haarasin kaasa väga professionaalse handout'i, mis oli täitsa abiks. Näiteks oli seal kirjas, et ebaviisakas on segada vahele 2'le rääkijale, kuid kui inimgrupp on vähemalt 3 inimest, on see juba seltskond, millega võib vabalt liituda. Ja muidugi 1:1 lähenemine on kõige mõttekam :)

Edasi, pärast lõunaoodet otsustasime minna Keynote Speaker'it vaatama. Tänane keynote esineja, keda juba 2 päeva olime pingsalt oodanud, oli kodanik Päike. Seega viiski tee meid randa, kus viisime läbi koolituse "Kuhu kadusid liikmed?". Sealt leidsimegi pea kõik Eesti delegatsiooni liikmed ühel või teisel ajahetkel.

Võttes päikest ja möllates mitmemeetristes sooojades vahemerelainetes (ujumiskeelu tähistamiseks oli üleval punane lipp), leidsime ennast varsti ka võrgpalliplatsilt. Jällegi olid vahvad Eesti tütarlapsed abiks söökide-jookide toomisega ja liivaste kätega pallurite söötmise-jootmisega.

Järgmiseks külastasime Kaspariga Soome-Kanada jalgpallimängu. Pooled (!) Kanada jalgpalluritest olid naismängijad! Kas tänu sellele või mitte, kuid soomlastel õnnestus lüüa kanadalaste vastu värav.

Kl 16 paiku liikusime debatti kuulama, kuid see oli just läbi saanud.. Meie Soome sõbrad Hämeenlinnan kojast olid igatahes väga kurnatud nägudega - hommikul kl 8'st alates järjest debateerinud :) Hoiame igatahes pöialt e-koja sõpruskojale - tulemused selguvad paari päeva pärast.

Seejärel leidsime end türgi saunast. Nägime, kuidas käib "türgi pesu" (riieteta naisi pesid türgi mehed ja vastupidi) ning laulsime moshee-laadses türgi vannis vahvaid laule. Hea kõlakoda oli. Kõrvale libistasime värskelt pressitud apelsinimahla, mis all inclusive paketis sisaldus. Shock Pool'is ehk külmas basseinis istusid soomlased ja ajasid omavahel juttu.. Sauna on plaanis külastada järgnevatelgi päevadel.

Meri on tõeliselt soe. Ning jah, mina armastan teid ka! Ja nüüd lähen vaatama, millised on USA ja Kanada peod.

Kommentaare ei ole: